hugo-kerr-Ke96snCJ1m0-unsplash.jpg

je kan de wind niet veranderen, 

wel de stand van je zeilen

Waar je ook mee rondloopt. Of het nou een vraag, probleem, wens of nog iets onbekends is. Ik help je te onderzoeken hoe het bij jou van binnen zit. Zodat je er grip op krijgt. Oplost wat belangrijk is. Beter weet wat je wilt. Je lekker kan voelen en groeit als mens.

 

En of ik jou nou begeleid met coaching, counseling of therapie: dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Ik zet in wat nodig en zinvol is, zodat het voor jou werkt.

Wel is het interessant om het verschil tussen coaching, counseling en therapie te benoemen.

Waar coaching meer gericht is op groei en zelfontplooiing, richt counseling zich op het oplossen van innerlijke belemmeringen. Zoals bepaalde gedachten, gevoelens of patronen waar jij last van hebt. Die vragen aandacht, maar eenmaal aangepakt en opgelost, komt er nieuw potentieel en positieve energie vrij. 

 

Datzelfde geldt voor therapie. Door dieper van binnen het nodige werk te verrichten, kan je jezelf bevrijden van onnodige bagage. Wat het ook is, je wilt je toch gewoon vrij en ontspannen voelen? Rustig, zelfverzekerd, met een heldere blik en grip op je leven in het hier en nu.

 

Coaching

Coaching is gericht op grip en groei. Het helpt jou om antwoorden en oplossingen te vinden in het hier en nu, voor de vragen en problemen die jou bezighouden. Coaching biedt perspectief en creëert mogelijkheden. Met een scherpe koers op jouw doelen haal jij meer uit jouw leven.

matthias-jordan-EnC09G-ICbU-unsplash.jpg

Ieder mens is uniek en heeft de kwaliteiten aan boord om voor elkaar te krijgen wat nodig is. Door jou de juiste vragen te stellen, ontdek jij zelf waar jij naar op zoek bent. Ook help ik je in het aanboren van jouw eigen, soms onbewuste, hulpbronnen. Wanneer jouw zeilen goed staan, doet de wind de rest.

Counseling

Counseling helpt wanneer het niet lukt om met problemen of situaties om te gaan en jij daar last van ervaart. Wanneer bepaalde gedachten, emoties of patronen klachten opleveren, help ik jou om de oorzaak aan te pakken en het nodige te veranderen. Door zelfonderzoek en passende oefeningen wordt jij bewuster van jouw eigen dynamiek, en leer jij op een prettige manier met uitdagingen om kan gaan.

jakob-owens-8tyCOqTqdqg-unsplash.jpg

Innerlijke obstakels en belemmeringen kunnen ook op onbewust niveau worden onderzocht. Dat kan met behulp van de verbeeldingskracht die ook actief is in je dromen. Zo kom je in je binnenwereld tot nieuwe inzichten en verander je oude patronen.

Als counselor bied ik een veilige sfeer en ondersteuning. Zonder oordeel begeleid ik jou naar waar het zit.

 
 

Therapie

Je kan ook rondlopen met iets dat onnodig veel energie kost en waar je nog geen oplossing voor hebt gevonden. Maar je weet wél dat jij het anders wil en dat jij je beter kan voelen.

Soms zit iets zo diep van binnen, dat er meer nodig is om het grondig aan te pakken en veranderen.

annie-spratt-GJJo0gb7bfY-unsplash_edited

Als psycholoog en therapeut begeleid ik je bij het verlichten van je lijden. Dat kan kan uitdagend en kwetsbaar zijn. Maar met zorgvuldig zelfonderzoek en het zetten van de nodige stapjes, kan jij jezelf steeds meer bevrijden en ontwikkelen. Totdat jij je weer voelt zoals je wilt en met nieuwe energie het leven leidt zoals jij dat voor ogen hebt.

Voor organisaties

christophe-hautier-902vnYeoWS4-unsplash.jpg

De aandacht voor mentaal welzijn op de werkvloer groeit gelukkig. Toch kan er nog meer gedaan worden om mensen te ondersteunen. Als organisatiepsycholoog, counselor en coach ben ik van toegevoegde waarde voor HR door in de persoonlijke begeleiding van medewerkers te ondersteunen.

Als neutrale buitenstaander sluit ik in alle vertrouwelijkheid aan bij de behoeftes van de mensen en de organisatie. Ik bied deskundige begeleiding aan bij thema’s als persoonlijk leiderschap, bewustzijn, werk-privé-balans, emotie & stress-regulatie, competentie-ontwikkeling, en (waar nodig) re-integratie-trajecten. 

 

Preventief in het welzijn van personeel investeren levert gelukkig, competente en vitale medewerkers op. Die zijn veel  meer waard en vallen minder snel uit.