hugo-kerr-Ke96snCJ1m0-unsplash.jpg

je kan de wind niet veranderen, 

wel de stand van je zeilen

Waar je ook mee rondloopt. Of het nou een vraag, probleem, wens of nog iets onbekends is. Ik help je te onderzoeken hoe het bij jou van binnen zit. Zodat je er grip op krijgt. Oplost wat belangrijk is. Beter weet wat je wilt. Je lekker kan voelen en groeit als mens.

 

En of ik jou nou begeleid met coaching, counseling of therapie: dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Ik zet in wat nodig en zinvol is, zodat het voor jou werkt.

Wat het ook is, je wilt je toch gewoon vrij en ontspannen voelen? Rustig, zelfverzekerd, met een heldere blik en grip op je leven in het hier en nu.

 

Therapie

Soms zit iets zo diep van binnen, dat er meer nodig is om het grondig te onderzoeken, en te veranderen. Wetende dat jij het anders wil en dat jij je beter kan voelen. Als psycholoog en therapeut begeleid ik je bij de bevrijding van je lijden. Dat gaat niet vanzelf en kan uitdagend en kwetsbaar zijn. Met zorgvuldig zelfonderzoek en het zetten van de nodige stappen, zal je steeds verder komen. Totdat jij je weer voelt zoals je wilt en met nieuwe energie het leven leidt zoals jij dat voor ogen hebt.

annie-spratt-GJJo0gb7bfY-unsplash_edited
jakob-owens-8tyCOqTqdqg-unsplash.jpg

Counseling

Counseling helpt wanneer het niet lukt om met problemen of situaties om te gaan en jij daar last van ervaart. Wanneer bepaalde gedachten, emoties of patronen klachten opleveren, help ik jou om de oorzaak aan te pakken. Door zelfonderzoek en passende oefeningen wordt jij bewuster van jouw eigen dynamiek, en leer jij op een prettige manier met uitdagingen om kan gaan. Innerlijke obstakels en belemmeringen kunnen ook op onbewust niveau worden onderzocht. Dat kan met behulp van de verbeeldingskracht die ook actief is in je dromen. Zo kom je in je binnenwereld tot nieuwe inzichten en verander je oude patronen. Als counselor bied ik een veilige sfeer en ondersteuning. Zonder oordeel begeleid ik jou naar waar het van binnen zit.

Coaching

matthias-jordan-EnC09G-ICbU-unsplash.jpg

Coaching is gericht op grip en groei. Het helpt jou om antwoorden en oplossingen te vinden in het hier en nu, voor de vragen en problemen die jou bezighouden. Coaching biedt perspectief en creëert mogelijkheden. Met een scherpe koers op jouw doelen haal jij meer uit jouw leven. Ieder mens is uniek en heeft de kwaliteiten aan boord om voor elkaar te krijgen wat nodig is. Door jou de juiste vragen te stellen, ontdek jij zelf waar jij naar op zoek bent. Ook help ik je in het aanboren van jouw eigen, soms onbewuste, hulpbronnen. Wanneer jouw zeilen goed staan, doet de wind de rest.

Voor organisaties

christophe-hautier-902vnYeoWS4-unsplash.jpg

De aandacht voor mentaal welzijn op de werkvloer groeit, gelukkig. Toch kan er nog meer gedaan worden om mensen te ondersteunen. Als organisatiepsycholoog, counselor en coach ben ik van toegevoegde waarde voor HR door de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers te ondersteunen.

Als neutrale buitenstaander sluit ik in vertrouwelijkheid aan bij de behoeften van mens en organisatie. Zo bied ik begeleiding aan bij thema’s als persoonlijk leiderschap, bewustzijn, werk-privé-balans, emotie & stress-regulatie, competentie-ontwikkeling, en (waar nodig) re-integratie-trajecten. 

 

Investeren in het welzijn van personeel levert gelukkige, competente en vitale medewerkers op. Die zijn meer waard en vallen minder uit.