Werkwijze

 

integratief

Integratief werken houdt in dat ik me richt op bewezen effectieve manieren van jou begeleiden. Daarin verweven zitten elementen van de positieve psychologie, psychodynamica, NLP, CGT, humagination, systemische en cliëntgerichte benaderingen.

Ik luister, spiegel en bevraag je, tot we de kern hebben. Daarbij bied ik oefeningen aan die je helpen om stappen te zetten. Wat voor jou het beste werkt, daar stuur ik op.

In jouw zelfonderzoek betrekken we alle relevante dimensies van jou als mens; het denken, voelen, handelen, en ook je fysieke, sociale en evt spirituele welzijn.

Verder help ik je jouw onderbewuste benutten om openingen te vinden in patronen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

 

Wanneer je weer grip, energie en inspiratie voelt, geniet ik met je mee. Op een gegeven moment kan je zelf verder. Evengoed ben je altijd welkom om in te checken.

22.10.2020-Coach Henk_K6A9225.jpg

de sessies

Tijdens de eerste sessie maken we kennis en ervaar je of je bij mij goed zit. In het begin deel je waar je mee rondloopt, wat je daar lastig aan vindt en hoe jij het anders wilt. Je onderzoekt en verandert vaak meteen al iets zodat je je snel beter voelt. 

Een paar sessies kunnen voldoende zijn om goed in beweging te komen. Wie weet krijg je de smaak te pakken en wil je meer.

Mijn verhaal
22.10.2020-Coach Henk_K6A9165.jpg

Nieuwsgierigheid is voor mij een onuitputtelijke bron om met een continu veranderende wereld om te gaan. Ik zie het leven als een avontuur en vind overal uitdagingen. Buiten in de natuur, en dichtbij huis. Op werk, maar vooral in relaties met anderen, en in mijn eigen binnenwereld. Elke dag ontdek ik iets nieuws, spelender-wijs.

De drive om de wereld en mezelf te blijven onderzoeken heeft mijn bewustzijn en visie op het leven flink verrijkt. En ook de noodzakelijke worstelingen hebben daar aan bijgedragen. Van dichtbij heb ik het nodige meegemaakt aan burn-out, trauma's, familieleed en dergelijke herstelprocessen. Voelen, vertrouwen en veerkracht waren mijn meest waardevolle lessen. 

Gaandeweg waardeer ik steeds meer de simpele dingen. Actief van het leven genieten, samen met anderen, in de natuur, met zingevend werk en een eindeloze studie. Op dit moment specialiseer ik me tot psycho- en hypnotherapeut. En zal ik ook professionele psychedelische begeleiding aan mijn praktijken toevoegen.

Ik krijg ontzettend veel energie van mensen gidsen op hun pad en getuige te zijn van bijzondere veranderingen. 

 
Ervaringen van anderen
 
bruno-perrin-uzwTVzXqZcg-unsplash.jpg

Elien, 31

"Ik wilde meer mijn eigen koers bepalen, in plaats van me laten leiden door behoeften van anderen of gebeurtenissen waar ik weinig controle over had.

Ik wilde dichter bij mezelf blijven. 

Dankzij Henk kan ik beter woorden geven aan de dingen die ik ervaar en nodig heb. Ik leef nu echt vanuit mijn eigen behoeften."