Werkwijze

 

integratief

Integratief werken houdt in dat ik me richt op bewezen effectieve manieren van jou begeleiden. Daarin verweven zitten elementen van de positieve psychologie, psychodynamica, NLP, humagination, systemische benadering en het cliëntgerichte consult-model.

Ik luister, spiegel en bevraag je, tot we de kern hebben. Daarbij bied ik oefeningen aan die je helpen om stappen te zetten. Wat voor jou het beste werkt, daar stuur ik op.

In jouw zelfonderzoek betrekken we alle relevante dimensies van jou als mens; het denken, voelen, handelen, en ook je fysieke, sociale en evt spirituele welzijn.

Ook help ik je jouw onderbewuste te benutten om openingen te vinden in patronen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

 

Wanneer jij jouw eigen kracht en koers vindt en daarvan de vruchten gaat plukken, geniet ik met je mee. Op een gegeven moment kan je zelf verder. Evengoed ben je altijd welkom om in te checken of alles nog naar wens loopt.

22.10.2020-Coach Henk_K6A9225.jpg

de sessies

Tijdens de eerste sessie maken we kennis en ervaar je of je bij mij goed zit. In het begin deel je waar je mee rondloopt, wat je daar lastig aan vindt en hoe jij het anders wilt. Je onderzoekt en verandert vaak meteen al iets zodat je je snel beter voelt. Regelmatig evalueren we hoe ik je beter kan begeleiden. 

Een paar sessies kunnen al voldoende zijn om je flink op weg te helpen. En wie weet krijg je de smaak te pakken, wil je meer en kom je vaker.

Mijn verhaal
22.10.2020-Coach Henk_K6A9165.jpg

Het ontdekken van het onbekende, daar geniet ik van. Nieuwsgierigheid is voor mij een onuitputtelijke bron om met een continu veranderende wereld om te gaan.

Ik zie het leven als een avontuur en vind overal uitdagingen. In de natuur en op reis, maar ook dichtbij huis, op werk en in mijn binnenwereld. Wijsheid komt met ervaringen. 

Dankzij de drive om de wereld en mezelf steeds dieper te onderzoeken heb ik mijn bewustzijn en gevoelsleven verrijkt. Een burn-out heeft daar ook aan bijgedragen. Familie trauma’s, stress, inadequate patronen en ander leed vroegen daarin de nodige aandacht. Achteraf gezien een onprettig cadeau waarmee ik mijzelf, mijn relaties en mijn leven flink heb kunnen verbeteren.

Inmiddels wordt ik steeds gelukkiger van de simpele dingen. Actief van het leven genieten, samen met dierbaren, in de natuur, met zingevend werk en een eindeloze studie. Op dit moment specialiseer ik me tot psycho- en hypnotherapeut, om vervolgens ook professionele psychedelische begeleiding aan mijn praktijken toe te voegen.

Ik krijg veel energie van mensen begeleiden en getuige te zijn van bijzondere veranderingen. Zowel met het werken in de binnenwereld, in mijn praktijk, voor organisaties, als in de natuur.

Verandering en avontuur zijn overal, als je open staat voor de ervaring. 

 
Ervaringen van anderen
 
bruno-perrin-uzwTVzXqZcg-unsplash.jpg

Elien, 31

"Ik wilde meer mijn eigen koers bepalen, in plaats van me laten leiden door behoeften van anderen of gebeurtenissen waar ik weinig controle over had.

Ik wilde dichter bij mezelf blijven. 

Dankzij Henk kan ik beter woorden geven aan de dingen die ik ervaar en nodig heb. Ik leef nu echt vanuit mijn eigen behoeften."